Jazz Achterhoek. Alle goede concerten en optredens van jazz, blues, dixieland, rock and roll en andere muziekstijlen in de regio Achterhoek op een rijtje. Wilt u zelf een evenement aanmelden? Mail met de secretaris van DoeJazz’81 Auke Boonstra.

Onder het kopje ‘Agenda’ kunt u kiezen voor dag, maand of week’ instellingen.

mei
24
vr
DjazzVibes @ Stichting Jazzfestival Doetinchem
mei 24 @ 13:00 – mei 26 @ 15:00

IN HET WEEKEND VAN 24, 25 & 26 MEI 2019 VINDT HET 3-DAAGS FESTIVAL DJAZZVIBES PLAATS IN DE STRATEN VAN DOETINCHEM. EEN WEEKEND VOL VERRASSENDE SOULY SOUNDS, SWINGENDE JAZZ VIBES AND SOME LOUD HIPHOP BEATS!

mei
26
zo
Jamsessions bij Jazzewind @ Jazzewind Winterswijk
mei 26 @ 15:00

Concert van diverse ensembles en jammen met basistrio

jun
9
zo
Herringtown Jazzband @ Doe Jazz '81 Doetinchem
jun 9 @ 11:00 – 13:30


In december 2017 vierde de Herringtown Jazzband bij ons hun 40-jarig bestaan. Het was de zondag van de “vreselijke sneeuwval”, maar de heren waren op tijd uit Enkhuizen en speelden voor een klein en select gezelschap die middag de sterren van de hemel. Daarom een prominente plek voor dit orkest tijdens ons jaarlijkse gratis concert in ’s-Heerenbergh. De muzikale basis van dit orkest is jazzmuziek uit de periode 1920-1930. In de loop der tijd is die stijl beïnvloed door de Engelse Trad en uitgegroeid tot uiterst swingende, instrumentale en vocale jazzmuziek. Een afwisselend repertoire, stevige collectieven en uitbundige soli zijn ingrediënten van die stijl, waarop ook naar hartenlust gedanst kan worden. Het publiek speelt ook een belangrijke rol als extra instrument, dat door het orkest enthousiast en vol overgave wordt bespeeld. Kortom een orkest dat zijn motto meer dan waar maakt: ”Voelt u zich slap, lusteloos of down: luister naar de Herringtown”. Bezetting: Rob van Bergen: trompet/zang; Henk van der Veen: trombone; Erwin Sprong: banjo; Ruud Danckaarts: bas; Berry Schuuring: drums en Will van Gessel: saxen

Vrij entree

sep
8
zo
Never Mind Jazz Band @ Doe Jazz '81 Doetinchem
sep 8 @ 14:30 – 17:00

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith, Bix Beiderbecke), tot aan de vroege big bands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman, Duke Ellington). De originelen zijn zodanig “teruggearrangeerd” naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt. De NMJB is een graag geziene gast in jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in Nederland, België en Duitsland. Hoogtepunten waren een optreden op het North Sea Jazzfestival (1988) en uitnodigingen voor jazzfestivals en optredens in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en op het prachtige Isola del Garda in Italië. Bij het 25-jarig jubileum in 2002 waren de onnavolgbare Bratislava Hot Serenaders uit Slowakije en crooner/performer Henry De Winter uit Berlijn de gasten van de band. De NMJB had de Serenaders eerder in Hongarije ontmoet. Met het optreden op het jubileumfeest hadden ze hun Nederlandse première. Inmiddels is in 2012 ook het 35-jarig jubileum gevierd, waarbij de CD “Charleston Is The Best Dance After All” werd gepresenteerd. In april 2017 werd het 40-jarig jubileum gevierd met een jubileumconcert in de Eindhovense Jazzclub OSJE.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

 

 

okt
13
zo
“Karel – middag” met Hot & Sweet @ Doe Jazz `81 Doetinchem
okt 13 @ 14:30 – 17:00

                                                                                               Karel Giltay stond – samen met Remy Ramaekers – aan de wieg van Doe Jazz’81. Velen, jong en oud, in onze omgeving werden door hem gestimuleerd bij het beoefenen van jazzmuziek.

Ook schreef Karel het boek “Jazz in de Achterhoek” waarin de historie van ruim 80 jaar jazz in onze regio wordt beschreven. Deze middag zal hij u meevoeren aan de hand van jazzrepertoire en met verhalen over Jazz in de Achterhoek.

Hij doet dat samen met “Hot & Sweet”, een band die plezier en enthousiasme uitstraalt.  Vanuit de traditionele jazzstijl heeft het repertoire van deze band zich geleidelijk verbreed, onder andere met composities van Karel zelf.

Bezetting: Henny Dokter – sousafoon ; Hennie Ansink – trompet ; Lanny Loos – sax en klarinet ; Karel Giltay –piano ; Klaas Brouwer – drums ; Walter Hoeiing – gitaar ; Diny Snijders – zang.

Daarnaast komen diverse gastsolisten aan bod , die in de afgelopen jaren regelmatig met Karel hebben samengespeeld.

Wat staat ons te wachten op 13 oktober ?

Karel is degene die altijd de open sessies bij Doe Jazz organiseert, dus…. Laat u verrassen !!

nov
10
zo
Harbour Jazzband @ Doe Jazz `81 Doetinchem
nov 10 @ 14:30 – 17:00
dec
8
zo
Sunny Side Jazz Band @ Doe Jazz `81 Doetinchem
dec 8 @ 14:30 – 17:00
jan
12
zo
Jazz Connection @ Doe Jazz `81 Doetinchem
jan 12 @ 14:30 – 17:00
feb
9
zo
Hein en Jetse de Jong combo @ Doe Jazz `81 Doetinchem
feb 9 @ 14:30 – 17:00
mrt
8
zo
Down South Jazzband @ Doe Jazz `81 Doetinchem
mrt 8 @ 14:30 – 17:00