Jazz Achterhoek. Alle goede concerten en optredens van jazz, blues, dixieland, rock and roll en andere muziekstijlen in de regio Achterhoek op een rijtje. Wilt u zelf een evenement aanmelden? Mail met de secretaris van DoeJazz’81 Auke Boonstra.

Onder het kopje ‘Agenda’ kunt u kiezen voor dag, maand of week’ instellingen.

feb
21
vr
Jay Jay’s Border Jazzmen @ Storyville Jazzclub Arnhem
feb 21 @ 20:00
feb
23
zo
Mellow Swing Jazzkwartet met Gerd Pol (trombone) @ Manhattan Jazzclub Laren (Gld)
feb 23 @ 15:00
mrt
1
zo
Hof Jazzband 2 @ Good Time Jazz Deventer
mrt 1 @ 15:00
mrt
7
za
Trio Peter Beets @ Koppelkerk Bredevoort
mrt 7 @ 20:30

In de voorverkoop  12,50 euro

mrt
8
zo
Down South Jazzband @ Doe Jazz `81 Doetinchem
mrt 8 @ 14:30 – 17:00

Dit orkest uit Zuid Limburg bestaat uit een smeltkroes van in Nederland en Belgisch Limburg woonachtige jazzcoryfeeën, die hun sporen hebben verdiend met het maken van “Old Time Jazz” uit de “Roaring  Twenties”. De bandleden spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland. Hun repertoire is heel breed: van Bix Beiderbecke tot Ellington en alles wat daar tussen ligt. De verrassing bij dit orkest zit vaak in de ritmesectie: dan spelen ze naast de contrabas en de drums met zowel banjo als gitaar. Hiermee kunnen ze de vermaarde sound van de beroemde New Orleans band “Tuba Skinny” benaderen.

Hoog tijd dus om de muzikanten aan u voor te stellen:

Banjo en zang: Patrick Greven  is tevens de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings”. Als banjospeler en zanger weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren ’20. Ambiance verzekerd.

Gitaar: Ron Willems. Ron heeft een klassieke scholing en speelt behalve in het mandoline-ensemble “The Strings” ook in diverse Rythm & Blues bands.

Drummer: Patrick Heubel. Patrick heeft de oude stijl muziek van huis uit meegekregen en beheerst dan ook als geen ander de bijbehorende karakteristieke drumstijl.

Contrabas: Jan Lempens.  Speelt ook Easy Listening muziek in een combo met de Amerikaanse zangeres Michelle Moore. Jan is ook vaak gast bij de Gumbo Jazzband.

Klarinet, alt sax en zang: Jan van Gaalen.  Deze ervaren rietblazer heeft eerder gespeeld in de Circus Square Jazzband en is verder actief in een Brassband met een New Orleans-repertoire.

Trombone: Lou Brouns. Lou speelt in verschillende bands in Nederland, België en Duitsland. o.a. in de Circus Square Jazz band en de “Jazzweberei” uit Duitsland.

Kornet, bugel en zang: Jan Tom Fernhout. Jan Tom is opgegroeid in de Zaanstreek en speelde daar sinds zijn 16e bij de “Stable Roof Jazz Band.  Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke en Louis Armstrong.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

Storyville Jassband @ Jazz Club Apeldoorn-TJC
mrt 8 @ 14:30
mrt
15
zo
The Mardi Gras Jazzband (B) @ Jazz & So, Zutphen
mrt 15 @ 14:30
apr
5
zo
’t Jazzeezz @ Good Time Jazz Deventer
apr 5 @ 15:00
apr
19
zo
The Tailshakers @ Doe Jazz `81 Doetinchem
apr 19 @ 14:30 – 17:00

Let wel: 3e zondag ipv 2e zondag

Oude tijden herleven met de hits van weleer gebracht door The Tailshakers.                                  

Wie herinnert zich niet de zoetgevooisde klanken van Dion en zijn Belmonts, Chuck Berry, Brian Setzer, de swingende heupen van Elvis en de rokende pianosolo’s van Jerry Lee Lewis. Oude tijden herleven met de hits van weleer gebracht door The Tailshakers. Deze Doetinchemse band brengt al 20 jaar ouderwetse rock-n-roll. Het pompende pianospel van Jeroen ”Jerry Lee” te Lindert aangevuld met gillende gitaarsolo’s van Jan ”Greyhound” Lievers op basis van bevende basklanken van Henry ”Bow-Bow” Gerritsen en daverend drumwerk van Gerben ”Big Bopper” Boesveld zorgt altijd dat de voetjes automatisch in beweging komen.

Bezetting: Jeroen te Lindert – piano en zang, Jan Lievers –  gitaar en zang, Henry Gerritsen – bas en zang en Gerben Boesveld – drums en zang

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

mei
10
zo
Jurbena Jazz Band @ Doe Jazz `81 Doetinchem
mei 10 @ 14:30 – 17:00

De Jurbena Jazzband is een 8-koppige traditionele jazzband uit Tilburg. Vier man in de begeleiding w.o. een piano en in de frontline 2 kornetten. Dat is een typische bezetting voor een jazzstijl die FRISCO wordt genoemd. De stijl ontwikkelde zich in de 30-er en 40-er jaren als een soort tegengeluid voor de New Orleans-traditie. Het vond plaats in San FRanISCO, aan de Amerikaanse westkust.

Op het repertoire o.a. muziek van King Oliver, Turk Murpy’s Creole Jazzband en van de band van Lu Watters: de Yerba Buena. (San Fansisco is de latere naam van Yerba Buena. De mannen van de Jurbena Jazzband gebruikten deze naam om er hun band naar te vernoemen. Jurbena klonk wat toegankelijker dan Yerba Buena).

In 2007 reisden de bandleden naar de Amerikaanse westkust om er de vermaarde South Frisco Jazzband te beluisteren. Tevens traden ze 4 dagen op tijdens het Orange County festival (de heren dragen daarom oranje T-shirts). Ook is hun 2e CD er in de studio opgenomen, te midden van hun idolen. Dat resulteerde in toestemming om gebruik te mogen maken van de arrangementen van hun “grote broers”. Het enthousiasme en de humor van de beginjaren zijn bij de feilloos ingespeelde Jurbena-mannen nog altijd volop aanwezig. Dat weten ze nog steeds perfect op hun publiek over te brengen: ook in Doetinchem.

Bezetting: Edward Nuiten – kornet; Franco van Ierland – kornet; Jeroen Loose – klarinet; Peter Sommer – trombone; Ed Wijffels – piano; Henk Hoeksma – banjo; Eduard Kaan – sousafoon en John van Ierland – wasbord

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro