Beste Jazzvrienden

Wat een leuke jazzmiddag was dat in maart met The Royal Croquettes ! Jonge , enthousiaste muzikanten die de Lubberszaal van de Kruisberg in vervoering brachten met hun heerlijk swingende muziek . Zangeres Luca Warner was – zoals vooraf aangekondigd – inderdaad degene die de band presenteerde op een manier waar iedereen blij van werd !

Ook werd er deze keer flink gedanst. Een goede graadmeter voor het succes van een band is als de dansvloer is gevuld. “Dansen is plezier voor twee” is het gezegde. Maar dat is het niet alleen. Als er wordt gedanst en de band daar weer op reageert, spat het plezier er van af. Dansen is plezier voor iedereen !

De meeste Doe Jazz-ers zijn niet meer zo jong. Het is bekend dat dansen een geweldige positieve activiteit kan zijn voor ouderen. Het kan helpen bij het verbeteren van onze mobiliteit en flexibiliteit. Het draagt bij aan het behouden van een gezond gewicht en het versterken van de spieren. Dansen kan de balans verbeteren en dat kan weer helpen bij het voorkomen van vallen.

Wist u trouwens ook dat dansen helpt bij het verminderen van stress en het geluksgevoel verbetert  ?

Zondag 14 april komt “Daddy to the Rescue”  bij Doe Jazz.

Muziek waarbij je bijna niet kunt stilzitten….

Peter van den Bremen     voorzitter@doejazz81.nl