Zondag 12 november was het weer gezellig vol in de Kruisberg. Met een uitstekend orkest, de Harbour Jazzband,  en een aandachtig en enthousiast publiek, kunnen we weer spreken van een supergeslaagde jazzmiddag. Natuurlijk hopen we op zondag 8 december ook weer op jullie belangstelling. De Sunny Side Jazz Band  is dan onze gast, een orkest dat in het verleden al verschillende keren, met veel succes bij Doe Jazz heeft opgetreden.

En daarna  richten wij onze blik op zondag 12 januari 2020, de datum waarop we een orkest van internationale faam mogen begroeten: Jazz Connection !

Ondertussen zullen velen van ons “jazz” vooral  blijven associëren met de zomer, de tijd van de festivals, de zonnige optredens op buitenpodia. Persoonlijk heb ik ook de maand december leren waarderen om z’n leuke jazzuitingen.  Hoe zo : December ? Nou, bijvoorbeeld door te spelen met een “Pieten Jazzband” in de Sinterklaastijd of als swingende Kerstman op een gezellige Kerstmarkt. “December jazz” kan echt swingen. Vele bekende en minder bekende jazzmusici stortten zich in het verleden op dit uitgebreide repertoire en zo ontstonden bijvoorbeeld:  “Swingterklaas” , een jazzy   Sinterklaas album van een Nederlands Jazz trio en Charly Parker’s prachtige uitvoering van “White Christmas”.  En wat dacht u van de “Christmas Song” ,  zo mooi gezongen door Nat King Cole ?

Ik ga de komende periode weer genieten van veel “december jazz” en wens u ondertussen een fijne jazzmiddag op 8 december,  plezierige feestdagen en al vast een swingend 2020 toe !

Peter van den Bremen, voorzitter