De belangstelling voor onze jazzmiddagen overtreft nog steeds onze stoutste verwachtingen. Kwamen in april bij het optreden van Dokter Jazz & Co zo’n 150 jazzliefhebbers naar De Kruisberg; in mei, bij de viering van het 20- jarig jubileum van de Jay Jay’s Border Jazzmen, telden we zelfs rond de 170 leden en andere belangstellenden!

Beide middagen waren een groot succes. Ondanks het haperen van een geluidsinstallatie werd het in april met Dokter Jazz & Co een aangename happening. Gelukkig zorgde Karel Giltay ervoor dat er in de loop van het optreden met vervangend geluid kon worden doorgespeeld, al werd tevens duidelijk dat Oude Stijl Jazz ook “unplugged” niet eens onaardig klinkt.

Voor het optreden van Jay Jay’s Border Jazzmen in mei – die bij ons vierden dat ze twintig jaar bestaan – waren een aantal oud bandleden opgetrommeld om een bijdrage aan het concert te leveren. Dat leverde o.a. een gevoelige “duo-special” op van twee trombones en een aantal mooie zangnummers van ex-Jay Jay –crooner Tom Brunsveld. Net als bij het optreden in april beloonden de aanwezigen het gebeuren met een staande ovatie en de gebruikelijke vraag om een toegift.

Onze eerstvolgende session op 9 juni is weer op locatie. Al voor de derde keer vindt die plaats bij Heeren Dubbel, het sfeervolle restaurant tegenover Kasteel Bergh in ’s-Heerenberg, zoals bekend één van de mooiste plekjes in onze regio. De Herringtown Jazzband uit Enkhuizen- een orkest met een lange staat van dienst – is onze gast. Het concert is gratis, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.

Laten we duimen voor een mooie Pinksterdag in ’s-Heerenberg op 9 juni a.s. !

Peter van den Bremen, voorzitter