Zondag 8 maart van 14.30 tot 17.00 uur in Hotel-Bistro ‘de Kruisberg’  in Doetinchem.

Dit orkest uit Zuid Limburg bestaat uit een smeltkroes van in Nederland en Belgisch Limburg woonachtige jazzcoryfeeën, die hun sporen hebben verdiend met het maken van “Old Time Jazz” uit de “Roaring  Twenties”. De bandleden spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland. Hun repertoire is heel breed: van Bix Beiderbecke tot Ellington en alles wat daar tussen ligt. De verrassing bij dit orkest zit vaak in de ritmesectie: dan spelen ze naast de contrabas en de drums met zowel banjo als gitaar. Hiermee kunnen ze de vermaarde sound van de beroemde New Orleans band “Tuba Skinny” benaderen.

Hoog tijd dus om de muzikanten aan u voor te stellen:

Banjo en zang: Patrick Greven  is tevens de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings”. Als banjospeler en zanger weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren ’20. Ambiance verzekerd.

Gitaar: Ron Willems. Ron heeft een klassieke scholing en speelt behalve in het mandoline-ensemble “The Strings” ook in diverse Rythm & Blues bands.

Drummer: Patrick Heubel. Patrick heeft de oude stijl muziek van huis uit meegekregen en beheerst dan ook als geen ander de bijbehorende karakteristieke drumstijl.

Contrabas: Jan Lempens.  Speelt ook Easy Listening muziek in een combo met de Amerikaanse zangeres Michelle Moore. Jan is ook vaak gast bij de Gumbo Jazzband.

Klarinet, alt sax en zang: Jan van Gaalen.  Deze ervaren rietblazer heeft eerder gespeeld in de Circus Square Jazzband en is verder actief in een Brassband met een New Orleans-repertoire.

Trombone: Lou Brouns. Lou speelt in verschillende bands in Nederland, België en Duitsland. o.a. in de Circus Square Jazz band en de “Jazzweberei” uit Duitsland.

Kornet, bugel en zang: Jan Tom Fernhout. Jan Tom is opgegroeid in de Zaanstreek en speelde daar sinds zijn 16e bij de “Stable Roof Jazz Band.  Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke en Louis Armstrong.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

Categorieën: New Orleans Jazz