Beste Jazzvrienden

Na de coronajaren  ’20 en ’21 , waarin onze jazzactiviteiten op een laag pitje stonden, zijn we dit jaar al weer aardig op stoom gekomen. Over belangstelling voor de middagen van februari tot en met mei hadden we daarbij niet te klagen: de zaal van de Kruisberg was elke keer redelijk tot zeer goed gevuld.  Vanwege het feit dat onze januari-sessie dit jaar niet heeft plaatsgevonden is er, om aan het gewenste aantal te komen, zowel in juni als juli een band op de tweede zondag van de maand gepland.

Op zondag 12 juni verwelkomen we daarvoor de Forest Jazz Band. Dit orkest heeft in het verleden vaker bij ons opgetreden. De naam verwijst naar de Veluwe , waar oorspronkelijk de muzikanten vandaan kwamen. Naast trombonist Ton Bos, die nog steeds bandleider is, was ook Chris Noordhoek, voor velen van ons geen onbekende, jarenlang actief in dit orkest.         Zondag 10 juli volgt de buitensessie bij Heeren Dubbel in ’s-Heerenberg, met de Jay Jay’s Border Jazzmen.

Hoewel het de enige activiteit in het vorige jazzjaar was, kijken we nog steeds met plezier terug op de viering van ons veertig jarig bestaan in oktober 2021. In een tot de rand toe gevulde zaal traden verschillende jazzmuzikanten op in een geslaagde show. Van deze middag is een opname gemaakt die wij graag met u willen delen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, verzoeken wij u dit te melden bij onze secretaris. Vervolgens vragen wij een Usb stick, met een minimale opslagcapaciteit van 8 GB bij ons in te leveren. Wij zorgen dan dat de ongeveer twee uur durende show ( behoudens de stick: gratis !)  in uw bezit komt.

Voorlopig richten we onze blik op de sessie van 12 juni.

Graag tot dan !

Peter van den Bremen   voorzitter