Zondag 14 juni van 11.00 tot 13.30 uur in Kasteel Café ‘Heeren Dubbel’  in ‘s-Heerenberg.

Het laatste concert van dit seizoen is weer een gratis buitenconcert bij Heeren Dubbel in ’s Heerenberg. Wie kunnen we daar anders voor vragen dan Jay Jay’s Border Jazzmen. Zeker na hun succesrijke optreden in 2017 en 2018. We hopen dit jaar ook veel bezoekers en leden van de jazzclubs uit Arnhem, Zutphen, Apeldoorn, Nijmegen en Deventer te ontmoeten. Dit Doe Jazz’81-concert  met ons eigen “huisorkest” is n.l. ook bedoeld voor de jazzliefhebbers uit de grote “Jazz Kring Oost”.

“Jazz uut den Achterhook” is het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar hoofdzakelijk dixieland vertolkt, maar ook op zoek gaat naar de “borders” van de jazz. Ze spelen een eigen swingende jazz met veelal verrassende elementen zoals close-harmony-zang, nummers van Bert Keampfert en Michael Bublé. Op die manier wordt ook een breder publiek dan alleen jazzpubliek aangesproken.

Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren diverse keren is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in hun oprichtingsjaar 1999.

De band kan zich nog steeds verheugen in een grote populariteit in binnen- en buitenland. Trips naar Aruba en Madeira behoren tot de absolute hoogtepunten. Maar ook onze oosterburen hebben Jay Jay’s Border Jazzmen ontdekt en omarmd.

Na het feest rond hun 20-jarig bestaan in 2019 in de Kruisberg belooft het dit keer ook  weer een feestje te worden.

Bezetting: Petro Wijnen – trompet/ zang ; Jac. Meijs – trombone/ zang ; Peter van den Bremen – klarinet/saxen/zang; Rob Koch – banjo/gitaar; Etienne Beyé – bas en Fred Mooi – drums.

Entree Gratis