Beste Jazzvrienden,

De eerste jazzmiddag in het nieuwe kalenderjaar was weer een succes. Een prima orkest – de Harbour Jazzband – èn een volle zaal: Zo langzamerhand een vertrouwd beeld op de tweede zondag van de maand in de Kruisberg. We hopen uiteraard dat dit de komende tijd zo zal blijven !

De laatste jaren hebben verschillende jazzclubs in den lande hun deuren moeten sluiten. Des te opvallender is het dat in onze regio een aantal clubs, naast de onze, nog zeer goed floreren. Zo hebben ze ook in Zutphen en Arnhem over belangstelling voor “classic-jazz” niet te klagen. Twee plaatsen op redelijke afstand en daarom ook voor Doe Jazz-leden wellicht de moeite van een bezoekje waard.

“Jazz & So Zutphen” ontstond in 2015, kort na het ter ziele gaan van de roemruchte “Jazz Sociëteit Zutphen”. Deze club had in z’n bijna 40-jarige bestaan een grote naam verworven binnen het wereldje van de traditionele jazz. Nu vinden, onder de naam “Jazz at The Peacock”, elke derde zondag van de maand jazzmiddagen plaats in Café Restaurant de Pauw in Warnsveld. Traditionele New Orleans-concerten worden afgewisseld met optredens in jazzverwante stijlen, zoals blues, boogie-woogie, jump & jive, gipsy jazz en swing.                   (zie: www.jazzandsozutphen.nl)

De “Storyville Jazzclub Arnhem” is opgericht in 1976. Vijfentwintig jaar lang is deze club organisator geweest van de “Storyville Jazznight”, een feest met jazzmuziek in alle stijlen en met veel bezoekers. Nu organiseert de club maandelijks jazzconcerten en een aantal “Specials”. Vanaf september 2015 vinden deze concerten plaats op een prachtige locatie: de “Kumpulan” in Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem. (zie: www.storyvillle-jazzclub.nl)                                                                                                                                                                                                   Huisorkest van het eerste uur in Arnhem is de Storyville Jassband. Tijdens haar 50-jarig bestaan trad de band op met een spectaculair jubileumconcert waarbij Chris Barber nog aanwezig was als gastmusicus. De band treedt minimaal één keer per jaar op in de Storyville Jazzclub.

Zondag 11 februari is de Storyville Jassband  even de “huisband” van Doe Jazz’81. Afgaande op de ervaringen van de vorige keer dat ze bij ons waren, belooft dat weer een fijne jazzmiddag te worden !

Peter van den Bremen     voorzitter@doejazz81.nl