Beste Jazzvrienden

Na de geslaagde jazzmiddag van 13 november met de “Storyville Jassband”, waarbij we weer een groot aantal leden en belangstellenden mochten verwelkomen, richten we ons op de laatste session van dit kalenderjaar. Zondag 11 december, vanaf 14.30 uur, speelt de “Charlestown Jazzband”  bij ons in de Kruisberg en hopen we natuurlijk op net zo’n volle zaal als de vorige keer !

Op die middag presenteren wij ook ons jaarprogramma voor 2023. Dat is weer uitgebracht in een, door onze “huisstijl-master” Leo ten Have, fraai vormgegeven programmaboekje. Het geeft een duidelijk overzicht van onze jazzmiddagen en wat u daarbij kunt verwachten.

Ik doe zo maar een greep uit ons gevarieerde aanbod:

Zondag 8 januari: “The Busquitos”: Een viertal ongelooflijk getalenteerde muzikanten die hun kwaliteiten combineren met een aanstekelijke dosis humor.

Zondag 12 maart: “The Autoreverse Jazz Orchestra”: Een band die zich richt op de jazzmuziek uit de jaren twintig en dertig, waarbij subtiele arrangementen worden afgewisseld met vrije improvisatie.

Zondag 14 mei: “Hot Club de Frank”: Vier mannen, inventief, virtuoos èn gretig. Ze doorspekken hun muziek met onverwachte wendingen, puttend uit traditionele swing, eigen composities, klezmer en zigeunermuziek.

Zondag 8 oktober: Terug van weggeweest! The Tailshakers”  met hun ouderwetse Rock & Roll. Zij zorgen er weer voor dat uw voeten automatisch in beweging komen.

Zondag 12 november: Deze middag staat geheel in het teken van de beroemde klarinettist “Benny Goodman”, die volle zalen trok in de vorige eeuw: “Goodman Moods”  met “swinging” Peter Swart op klarinet en Hein de Jong op vibrafoon.

Vanzelfsprekend kunt u ook op die andere 2e zondagmiddagen van de maand – behalve dan in juli en augustus – genieten van kwalitatief goede bands, zoals u van ons gewend bent.

Onze dank gaat uit naar onze sponsors en adverteerders die het weer mede mogelijk hebben gemaakt dit fraaie programmaboekje samen te stellen.

Ook in 2023 is ons motto : “Jazz is Beleving”  !

Graag tot 11 december ! (….en dan hoop ik er ook weer bij te zijn…)

Peter van den Bremen    voorzitter@doejazz81.nl