Op zondagmiddag  12 januari 2020 waren in de Kruisberg alle ingrediënten  aanwezig voor een echt “Nieuwjaarsfeestje”:  Een podium in een sfeervolle uitstraling , vanwege onze nieuwe lichtinstallatie, een welkomstdrankje bij binnenkomst , hapjes tijdens de voorstelling, veel  en goedgemutst publiek en – niet in de laatste plaats – een fantastisch orkest. De ervaren muzikanten van  “Jazz Connection”  brachten, samen met top-zangeres Angela van Rijthoven, een wervelende muzikale  show, die de tijden van onze vermaarde Nieuwjaarshappenings deden herleven !

Als Doe Jazz bestuur hadden we ons de afgelopen tijd beraden op het feit dat de “Doe Jazz Nights” weliswaar zeer werden  gewaardeerd  maar, in verhouding met de kosten , te weinig toeschouwers opleverden. Daarom hebben we besloten om ook in januari terug te gaan naar de zondagmiddag. Gezien de grote belangstelling en de vele positieve reacties die we kregen na afloop kunnen we voorlopig stellen dat die verandering geen verkeerde keuze is geweest.

En dat smaakt natuurlijk naar meer !  Zondag 9 februari is het de beurt aan het Hein de Jong Quintet. Een ensemble waarin “oude jazzrotten” als Hein de Jong (vibrafoon) , Henk Haverhoek (bas)  en een iets jongere Jan ter Maat (drums) een uitstekende ondersteuning vormen voor jong talent als Jetse de Jong (piano) en Manon Nijenhuis(zang). Met uitzondering van de zangeres heeft dit combo dezezelfde samenstelling als het vermaarde Modern Jazz Quartet dat werd opgericht in 1952. In de jaren vijftig en zestig werden ze wereldberoemd , niet in de laatste plaats door hun bijzondere uitstraling. Het was in die tijd niet gebruikelijk dat een jazzgroep optrad in smoking en muziek maakte die af en toe zelfs klassiek aandoet.

Naast nummers van het Modern Jazz Quartet zal het Hein de Jong Quintet die middag ook aandacht besteden aan het werk van Charlie Parker, de legendarische bebop/alt-saxofonist, die honderd jaar geleden werd geboren. Kortom: Oude tijden herleven in de Kruisberg op zondag 9 februari !

Ik reken weer op uw aller komst.

Peter van den Bremen, voorzitter