Dancebands waren razend populair tijdens de roerige jaren ’20. Het was dé muziek waar de “flapper girls” lekker op konden dansen. De charleston, de lindy hop en de shimmy werden vol enthousiasme gedanst tijdens optredens van deze bands. Men werd gegrepen en geobsedeerd door de dans. Er werden dansmarathons en danswedstrijden georganiseerd. De “flapper girl”, die het beste de charleston kon dansen, won. Het was de tijd van de “Roaring Twenties !”

Zondag 10 februari j.l. herleefden die Roaring Twenties bij Doe Jazz ’81 in de Kruisberg met Hot Dance Band “The Spirit of St. Louis”. Dit tienkoppige orkest – met dirigent – speelde met verve de originele arrangementen van de muziek die, nu bijna honderd jaar geleden, zo populair was. Het aantal belangstellenden overtrof onze stoutste verwachtingen. En…ze kregen een mooi programma voorgeschoteld en ook de dansers kwamen volop aan hun trekken. Kortom: Een geslaagde middag !

Zondag 10 maart is het de beurt aan de Eastream Jazzband, een orkest dat een mooie mengeling zal brengen van traditionele jazz standards en Zuid Amerikaanse ( Latin ! ) jazz.

Zoals u uit het vorige kunt opmaken heeft onze jazzclub over belangstelling voor onze jazzmiddagen niet te klagen. Wat wij nog wel graag zouden zien is dat leden – of vrienden en kennissen van leden – bereid zijn in ons bestuur zitting te nemen. De huidige bestuursleden, en zeker die op belangrijke posten als het secretariaat en het penningmeesterschap, zullen op termijn – vanwege hun leeftijd – een keer aftreden. Wie gaat ze opvolgen ?

Wat wij graag willen is (een) opvolg(st)er(s) op hun positie inwerken.

We beloven u een zeer prettige, relaxte werksfeer bij een gezellige jazzclub waar het elke 2e zondagmiddag van de maand zeer vrolijk toeven is !

Peter van den Bremen, voorzitter