Sfeervolle samenzang, spannende jamsessions en een “Amazing Superband” in de Kruisberg: Doetinchem was zaterdaganond 26 januari weer even “The Hottest Place in the East”!

De verwachtingen waren hooggespannen, maar de “hoofdact” van de Doe Jazz Night 2019, “Nils Conrad and his Amazing Jazzband, maakte die volledig waar. De band speelde, vanaf het begin tot en met de (op eigen initiatief !) ingelaste toegift, met verrassend veel overgave. Drummer Nils Conrad – hoog gezeten en letterlijk “in de schijnwerpers” – liet zien en horen hoe belangrijk een drummer met een “drive” voor een orkest kan zijn. De andere leden van de ritmesectie, Anne van der Wal op banjo en Jos van Bueren op bas, pasten zich daar moeiteloos bij aan. Trombonist Bas van Gestel bleek over een verrassend mooie zangstem te beschikken, Koos van Hout speelde een duidelijke lead op trompet en Antoine Trommelen, op saxen, liet horen dat hij zowel het meest lyrische als virtuoze lid is van deze, werkelijk “Amazing” , jazzband.

Op het andere podium zorgden de dames van Sweet Silver ( Wat zijn ze de laatste jaren gegroeid in hun samenzang ! ) voor een goed contrast met hun sfeervolle liedjes in “Andrew Sisters – stijl. Mooi en inspirerend moment was er , toen ze samenzongen met de band van Nils Conrad. Dat is echt jazz: Voor beiden èn het publiek gaf het een kick !

In de Bistro werd ook deze keer weer stevig gejammed. Ook hier een mooi moment, toen “Jamsession-leider” Karel Giltay met zijn combo een prachtig nummer vertolkte van Michel Legrand ter nagedachtenis aan het overlijden op die dag van deze Franse grootmeester.

Tevreden en blij verlieten onze bezoekers rond half twaalf weer de plek die even “The Hottest Place in the East “ kon worden genoemd…

Dank aan alle muzikanten, organisatoren, vrijwilligers en toehoorders voor deze prachtige avond !

Peter van den Bremen, voorzitter