Ik spreek heel af en toe mensen die zich afvragen wat er leuk is aan onze jazzmiddagen en avonden. “Jazz” dat is toch priegelmuziek voor intellectuelen of voor degenen die daarvoor denken door te gaan ?

Misschien zijn er nog van die gelegenheden waar jazzmuziek wordt veroorzaakt door volledig in zichzelf opgaande musici, die er zelfs prat op gaan dat er maar een beperkt aantal echte liefhebbers naar hen komt luisteren. Een jazzconcert wordt dan vooral een zeer serieuze aangelegenheid, waar het wellicht niet verboden is om te praten, maar waar zeker niet zal worden gelachen….

Wat wij bij Doe Jazz graag zien is dat mensen op onze middagen en tijdens onze festivals genieten van – zoals een lid dat een aantal jaren geleden typeerde – “Een lekker jazzy feestje”. Kortom met goede en aansprekende muzikanten, ontspannen en aandachtige luisteraars in een gezellige ambiance.

Zo was het ook weer de afgelopen keer, zondag 9 december, in de Kruisberg met Big Band Melody Rhythm. Het orkest, dat als vanouds een goede mix wist te vinden tussen bekende stukken uit het repertoire van o.a. Glenn Miller en Count Basie en de wat meer stijlvolle- en popachtige nummers . Met een verrassende zangeres, Marit van der Lei, die met haar prachtige performance vele open doekjes scoorde. En een opvallend muisstille, bijna vol bezette, Lubberszaal die tijdens het intermezzo aandachtig luisterde naar zanggroep Embrace, met een aantal prachtige jazzhits- en ballads.

“ Een lekker jazzy feestje”.. Dat wordt het – als het aan ons ligt – ook weer op zaterdag 26 januari in de Kruisberg tijdens het Doe Jazz Festival, met Niels Conrad and his Amazing Swing Band , Sweet Silver & Co en de – steeds weer verrassende – Jamsession !

Graag tot dan !  Wij wensen u een goed, gezond en muzikaal 2019.

Peter van den Bremen, voorzitter