Op de eerste session van het seizoen zorgde het Raimond Surquin 6tet voor een prima middag. Lekkere jazzy nummers en prachtige ballads, met mooie zang van Sabine Elfers: Het werd door iedereen zeer gewaardeerd !

Op 14 oktober is het de beurt aan de Farmhouse Jazz & Bluesband. Naast het typische Oude Stijl geluid kunnen liefhebbers dan genieten van pure blues, zoals dat in het verleden ook bij de band van Chris Barber was te horen: De elektrische gitaar, met het wat rauwe geluid zorgt, als afwisseling, ineens voor een heel ander, maar niet minder aangenaam, sfeertje.

Wij zijn er als bestuur trots op dat we het jaarprogramma van dit seizoen (2018/2019) in een professioneel opgemaakt boekje aan u kunnen presenteren. (Met dank aan onze sponsors en  Leo ten Have creatieve communicatie). Het geeft een overzicht van alle bands die dit seizoen bij ons optreden met bijbehorende informatie. We verspreiden het in een vrij grote oplage, waarmee we niet alleen binnen maar ook buiten onze directe omgeving willen laten zien dat Doe Jazz ’81 een jazzclub is waar veel valt te beleven !

Vanwege dit uitgebreide overzicht komt er dit jaar geen aparte flyer van ons festival in januari. De informatie daarover staat uitgebreid in het jaarprogramma vermeld.

Over dat festival gesproken: Ik maak u graag alvast attent op de hoofdact van deze avond: Nils Conrad and his Amazing Jazzband. De band die zijn inspiratie vond in – en voor een deel een voortzetting is van – de legendarische band van jazzdrummer Huub Janssen.

Huub – inmiddels zeven jaar geleden overleden – was een unieke drummer die zijn omvangrijke carrière begon bij Tom Manders en het Cocktail Trio. In 1967 haalde Peter Schilperoort hem bij de Dutch Swing College Band, waar hij 25 jaar lang de swingende motor en publiekslieveling was.

Een aantal jaren geleden is oud ‘Amazing’ bandlid Marco Kuipers drummer Nils Conrad in Duitsland tegengekomen. Deze nog jonge Duitse drummer heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld in combinatie met de vele specifieke drum – kneepjes waar Huub zo bekend om was.

De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils weer enthousiast geworden en hebben na vijf jaar besloten de draad weer op te pakken, onder de naam: ‘Nils Conrad and his Amazing Jazzband’.

De ‘drive’ achter deze Tribute Band is natuurlijk nog steeds Huub, en de bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden.

En… bij ons te horen èn te beleven op zaterdag 26 januari 2019 in de Kruisberg!

Namens DoeJazz ’81

Peter van den Bremen, voorzitter