Omdat ik als hobbymuzikant zelf ook actief ben, lukt het niet om alle Doe Jazz – sessies bij te wonen. Wat na een paar keer er niet te zijn geweest dan opvalt is hoe leuk onze jazzmiddagen eigenlijk zijn. Het lijkt wat chauvinistisch, maar dat vind ik ook als ik het vergelijk met andere jazzclubs. Wat Doe Jazz middagen kenmerkt is de fijne sfeer, de aandachtige luisteraars en niet in de laatste plaats de goede orkesten. Zo voelde mijn “terugkeer” op de tweede zondag van november als het bijwonen van een (jazz) feestje ! Natuurlijk droeg Andor’s Jazzband voor een groot deel daar aan bij, met muziek die ons terugbracht naar vroeger tijden, toen de wereld schijnbaar nog overzichtelijk was. Victor Bronsgeest, die met zijn humoristische aankondigingen liet blijken dat hij meer kan dan het , overigens uitstekend, bespelen van de trombone, vertelde dat deze muziek in vroeger tijden vooral bij jongeren zeer populair was en daarmee tot de popmuziek van de jaren twintig zou kunnen worden gerekend. Opvallend van deze band waren het enthousiaste samenspel, het aanstekelijke ritme, de goede solisten en de prettige in het gehoor liggende arrangementen. Tijdens mijn afkondiging heb ik gezegd dat ze wat mij betreft een keer mogen terugkomen !

Op zondag 9 december is het de beurt aan Big Band Melody & Rhythm. Al vele jaren actief in onze regio maar ook daarbuiten. Opgericht in 1948 vierden ze eind november hun 70 jarig bestaan in Aalten, de plek waar ook verschillende huidige- en oud-bandleden vandaan komen.

Als intermezzo kunnen we die middag luisteren naar zanggroep Embrace die mooie jazzstandards, o.a. van George Gershwin, ten gehore zullen brengen.

Ik ben er zelf helaas niet bij , maar wens u weer een fijn jazzfeestje toe !

Peter van den Bremen, voorzitter

Categorieën: Jazz