Farmhouse Jazz & Bluesband
Zondag 14 oktober  2018 van 14.30 tot 17.00 uur
Hotel-Bistro ‘de Kruisberg’. 


In 2014, ruim 30 jaar na de eerste oprichting, werd de band opnieuw opgericht door enkele Leden van het Toporkest de Stable Roof Jazzband. De sound van de Chris Barber Jazz & Bluesband werd weer leidend met haar strakke, stuwende ritmesectie. Bij de Farmhouse Jazz & Bluesband wordt hier invulling aan gegeven door good old Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamisch trio, dat een stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz, die tevens vurige rock, swing of meeslepende R&B brengt, maar ook fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R&B nummers komt de blues gitaar van Michiel Pos, saxofonist/gitarist, er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

De blazerssectie, met trompettist Michael Muller, trombonist Hans van Wermeskerken en klarinettist/saxofonist/gitarist Michiel Pos, zorgt daarbij voor de typische trad jazz klankkleur. Maar er is ook veel ruimte voor de blues en bluesrock. De blues gitaar en blues harp van Michiel Pos staan hier garant voor.

In deze bezetting van prima jazzmuzikanten heeft de Farmhouse Jazz & Bluesband zich in korte tijd weten te onderscheiden Een optreden is een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij de dansers als het ware naar de dansvloer worden gezogen!

http://www.farmhousejazzband.nl

 

Farmhouse jazz & Bluesband