In de veertig jaar waarin Doe Jazz ‘81 nu actief is, hebben talloze bands op onze verschillende locaties opgetreden. 

Al die bands hebben ons ook van hun verschillende jazzstijlen laten genieten. Die stijlen zult u ook op deze CD terugvinden. Natuurlijk was er veel ‘Oude stijl’ (Dixieland) op onze zondagmiddagen en tijdens andere jazzevenementen te horen. Maar we konden ook genieten van en kennismaken met ander repertoire zoals Big Band en zelfs Rock & Roll! Beide zijn op deze CD te beluisteren! 

Bijzondere inbreng  was er ook van combinaties waarmee Hein de Jong ons vaak verraste, o.a. met zijn zoon Jetse als pianist en zangeres Manon Nijjenhuis.

Wat verder opvalt is dat meer dan de helft van de orkesten op deze CD uit onze eigen regio komt. 

Daarbij zijn bands die nu niet meer bestaan. Herbeleeft u daarom de ‘oude’ klanken van de ‘Hotsnacks’  en de ‘Dixie Town Jazzband’. Van een andere regionale band, ‘Hot & Sweet’ is er een bijzondere eigen opname van Karel Giltay de ‘Slingeland Bounce’, speciaal gemaakt om gitarist Hans Hiddink tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis op te vrolijken…

Natuurlijk hebben ook onze huisorkesten ‘Jay Jay’s Border Jazzmen’ en ‘Dokter Jazz & Co’ een plek op deze CD gekregen. Maar daarnaast kunt u ook nog een keer genieten van al die leuke bands van buiten de regio die ons zoveel plezierige en swingende middagen en avonden hebben bezorgd!

Deelnemende bands jubileum cd ’40 jaar swingen met DoeJazz’81’.

Nils Conrad and his Amazing Jazz Band

Dokter Jazz & Co

How About Rita

Big Band Melody & Rhythm

Hot & Sweet

Jay Jay’s Border Jazzmen

Sweet Silver

Harbour Jazzband

Jazz Connection

Spririt of St. Louis

Daddy To The Rescue

Hein de Jong Group

Charlestown Jazz Band

Down South Jazzband

The Tailshakers

The Sunny Side Jazzband