Jazz Achterhoek. Alle goede concerten en optredens van jazz, blues, dixieland, rock and roll en andere muziekstijlen in de regio Achterhoek op een rijtje. Wilt u zelf een evenement aanmelden? Mail met de secretaris van DoeJazz’81 Auke Boonstra.

Onder het kopje ‘Agenda’ kunt u kiezen voor dag, maand of week’ instellingen.

dec
13
zo
Charlestown Jazzband @ Doe Jazz '81 Doetinchem AFGELAST!
dec 13 @ 14:30 – 17:00

Sinds 1968 het meest swingende jazzorkest uit de stad van Keizer Karel: Nijmegen. De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek en dat alles gelardeerd met plezier en humor. Door een breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de “Charlestown” toegankelijk voor een groot publiek. Dat blijkt ook uit de vele optredens in het buitenland, waar ze steeds worden teruggevraagd als een graag geziene gast. De band speelt in de traditionele oude stijlbezetting, maar zit niet vast in het oude stijl keurslijf. Er is altijd beweging en “reuring” op het podium. Als er één band is die zich laat inspireren door een enthousiast publiek is het de “Charleston” wel: een band weet wat “entertainen” is.

Bezetting:  Pieter Duker – trombone; Jan Dokter – klarinet, sax en zang; Henk van Amerongen – trompet, sax en zang; Jan de Bont – gitaar; Piet Beyé – piano; Eric Beijnvoort – drums en Rob Egging – contrabas.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

jan
10
zo
The Busquitos @ Doe Jazz `81 Doetinchem AFGELAST !
jan 10 @ 14:30 – 17:00

Laat u zich tijdens ons Nieuwjaarsconcert eens verrassen door De Busquitos. Een 4-tal ongelooflijk getalenteerde muzikanten die hun muzikale kwaliteiten combineren met een aanstekelijke dosis humor. Ze laten ons een grote verscheidenheid aan muziekstijlen horen, misschien wel samen te vatten als komische jazz. In hun repertoire switchen ze van de Roaring  Twenties naar Hot Club , naar Country, naar Pop, naar Klassiek en Rock en Roll. Liedjes van Disney, Django Reinhardt, The Mills Brothers, Louis Prima, Irving Berlin en Benny Hill; alles kan verrassend langs komen. Soms zelfs eigen composities met dolkomische teksten.

De Busquitos hebben  5 CD’s uitgebracht en al 1000 optredens in meer dan 18 landen achter de rug. Hoog tijd dus om de 4 heren eens aan Doetinchem  voor te stellen:  Jelle van Tongeren op viool is al winnaar van vele instrumentalistenprijzen;  Thomas Streutgers op saxofoon, eveneens winnaar van vele prijzen en verder gitarist Michael Seraus en contrabassist/ zanger Ronald de Jong (genomineerd voor de beste blues-bassist van Nederland.)

Heeft u geen idee wat u moet verwachten?  Laat u verrassen!

feb
14
zo
Andor’s Jazzband @ Doe Jazz '81 Doetinchem
feb 14 @ 14:30 – 17:00

Enkele jaren geleden heeft de band een erg succesvol optreden bij Doe Jazz ’81 gehad. Hoog tijd dus voor een reprise in ons jubileumjaar. Andor’s Jazzband speelt jazzmuziek en hot dance uit de jaren twintig en vroege jaren dertig. Ze spelen vooral de originele arrangementen uit die tijd.  Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch, alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

Andor’s Jazzband  heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek. Ook het Doetinchemse  jazzpubliek toonde zich enthousiast over deze opvatting van de oude jazz.

De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Ook de presentatie van de band is in stijl: de “Roaring Twenties” zullen tijdens hun concert voor ons publiek herleven.

Bezetting: Suzanne Veneman – trompet; Ad Houtepen – cornet/klarinet/altsax/vocals; Victor Bronsgeest – trombone; Floortje Smehuijzen – saxen; Hans Bosch – klarinet/tenorsax/vocals; Tom Stuip – banjo; Arend Huisman – tuba en René Winter – slagwerk.

mrt
14
zo
Jazz-O-Matic Five @ Doe Jazz '81 Doetinchem
mrt 14 @ 14:30 – 17:00

De Jazz-O-Matic-Five is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in het Europese classic jazz circuit. Het orkest speelde op vele (inter)nationale festivals in hun unieke samenstelling van muziekinstrumenten met onder andere cornet, bassaxofoon, piano en banjo.

Door zijn bijzondere sound lijkt de band veel groter dan hij is en dat heeft de bijnaam ‘The World’s Smallest Big Band’ opgeleverd. Op het repertoire jazzstukken en evergreens uit de periode 1915-1940. De Jazz-O-Matic-Five heeft op talrijke binnen- en buitenlandse jazz-festivals succesvol opgetreden in onder andere Breda, Askersund (Zweden), Biel (Zwitserland), Aruba, Essex (U.S.A.) en Kobe (Japan). Ook heeft het orkest getourd door de Golfstaten en Pakistan. De unieke sound van de Jazz-O-Matic Five is inmiddels vastgelegd op de cd’s ‘Happy Feet’ en ‘Clap Hands’. Een optreden van de Jazz-O-Matic-Five staat garant voor briljante jazz gespeeld door muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse oude stijl jazz wereld. Dat belooft dus weer een aangename muzikale zondagmiddag te worden.                                                                    Bezetting: Peter Ivan (cornet), Tom Stuip (banjo/vocals), Hans de Bruijn (piano/vocals), Ad Houtepen (bassax/vocals) en Ronald Janssen Heijtmajer (altsax, klarinet).

apr
11
zo
Daddy to the Rescue @ Doe Jazz '81 Doetinchem
apr 11 @ 14:30 – 17:00

“Daddy tot the Rescue” is een band die je laat swingen met Jump’n Jive, Swing, Swing-blues, Jump-blues en Boogie-Woogie!  Geïnspireerd door de US “Rhythm  and Blues Charts” uit de veertiger- en vijftiger jaren weten deze Daddies als geen ander de ritme-pezen te raken.

Er komen nummers langs van o.a. Louis Jordan, Big Joe Turner, maar evengoed van Nat King Cole en Benny Goodman.

Luister naar de betoverende zang van lead-zanger en gitarist Daddy Louis (Max Sigmans). Daddy Vanilla (Richard van de Pol) neemt je net zo makkelijk mee met zijn stomende solo’s op zijn sax als met zijn gevoelige rifjes op zijn gitaar. Daddy Inferno (Arjan Verhoef) is zeker een van de beste Boogie-Woogie-pianisten van Nederland. Hij schudt een aantal boogies uit z’n mouw waarvan de pianotoetsen lijken te verbranden. De drie instrumentalisten worden stevig ondersteund door Daddy Dynamo (Gerard van Leth) op zijn contrabas en Daddy Tubs (Pierre de Rouw) op drums. Laatstgenoemde heeft tevens een verrassende vocale inbreng in de band. Laat op 11 april gerust uw hoorapparaat thuis. Niet bewegen is bijna onmogelijk.

Bezetting:  Daddy Inferno (piano), Daddy Vanilla (tenor sax en  guitar),  Daddy Tubs (drums en  vocals), Daddy Dynamo (double bass) en Daddy Louis (vocals en guitar).

mei
9
zo
Red Wing Jazzband @ Doe Jazz '81 Doetinchem
mei 9 @ 14:30 – 17:00

In de multiculturele stad New Orleans ontstond rond 1900 de New Orleans Jazz, een nieuwe muziekvorm gebaseerd op tradities van de klassieke- en volksmuziek, de Afro-Caribische ritmiek en de blues. In de traditionele jazz van nu zijn deze elementen grotendeels verloren gegaan. Red Wing Jazzband grijpt juist terug naar deze elementen. Het repertoire bevat naast het klassieke jazz-idioom dan ook tango’s, rumba’s, walsen, marsen, ragtime enz. De band is daarom bij uitstek in staat de juiste muzikale snaar te raken. Red Wing musiceert met een minimum aan elektrische apparatuur, zo mogelijk geheel akoestisch. Klankkleur, volumebalans en dynamiek komen daardoor optimaal tot hun recht, terwijl het ruimtebeslag van het orkest gering is. De band bestaat uit ervaren musici, bij wie in de loop der jaren een voorliefde voor de New Orleans traditie is ontstaan. Routineuze dixieland is deze muzikanten vreemd.

Bezetting: Peter Ivan (cornet), Victor Bronsgeest (trombone), Sjoert van Overeem (klarinet), Tom Stuip (banjo), Eric Heijnsdijk (bas) en Hans Bernhard (drums).