Jazz Achterhoek. Alle goede concerten en optredens van jazz, blues, dixieland, rock and roll en andere muziekstijlen in de regio Achterhoek op een rijtje. Wilt u zelf een evenement aanmelden? Mail met de secretaris van DoeJazz’81 Auke Boonstra.

Onder het kopje ‘Agenda’ kunt u kiezen voor dag, maand of week’ instellingen.

nov
29
vr
Jay Jay’s Border Jazzmen @ Wageningen
nov 29 @ 21:00 – 23:45
Jay Jay's Border Jazzmen @ Wageningen

Jazz at the Rhinetown

dec
1
zo
Joy of Jazz @ Good Time Jazz Deventer
dec 1 @ 15:00
dec
8
zo
Red Wing Jazz Band @ Jazz Club Apeldoorn
dec 8 @ 14:30
Sunny Side Jazz Band @ Doe Jazz `81 Doetinchem
dec 8 @ 14:30 – 17:00

De Sunny Side Jazz Band bestaat ruim 40 jaar en bestaat uit louter ras-jazzmuzikanten uit de sfeer van dixieland en swing. De band neemt je mee terug naar de glorietijd van de grote jazzlegenden als : Louis Armstrong, Sidney Bechet, Bobby Hackett en Eddie Condon.

De sound van het orkest doet vaak denken aan die van de Dutch Swing College Band en van de legendarische Ted Easton Jazzband.

Een fantastisch solide “background” van banjo/gitaar, contrabas en slagwerk bieden een perfecte basis voor de collectieven en soli van de blazers op de voorste rij.

Bezetting: Frans van Wasbeek – trompet; Gerrit Baas  – trombone; Peter Swart – klarinet en saxen; Anne van der Wal – banjo/gitaar; Eric van Buijsen – stringbas en René Maertens –  slagwerk.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

dec
13
vr
USA/France/Dutch Classic Jazz All Stars @ Storyville Jazzclub Arnhem
dec 13 @ 20:00
dec
15
zo
Daddy to the Rescue @ Jazz & So Zutphen
dec 15 @ 14:30
dec
26
do
Kerstjazz @ Jazzewind Winterswijk
dec 26 @ 14:00

Diverse optredens.

jan
12
zo
Jazz Connection met Angela van Rijthoven (zang) @ Doe Jazz `81 Doetinchem
jan 12 @ 14:30 – 17:00

 

We zijn ontzettend trots dat de Jazz Connection op 12 januari bij ons komen spelen. Je kunt naar de band luisteren op een CD, maar je kunt ze ook live bekijken: wat een wereld van verschil!

In hun opvallende out-fit is het een verbazingwekkende ervaring om een concert van de Jazz Connection bij te wonen. Het is een band die swingt, stampt en spettert uit alle standen: jazz, jive, joy, soul en een beetje rock & roll. En dat op een gewone zondag in Doetinchem? Nou gewoon zal het niet worden.

Op deze zondagmiddag trappen we  het jazzjaar 2020 af met een nieuwjaarshappening die z’n weerga niet kent.

Kijk op de site van de band en je ziet optredens in heel Europa: Dresden, Silkeborg (Denemarken), Parijs, Dortmund, St. Maxime (Fr), Domburg en….. Doetinchem.

Al meer dan 28 jaar dendert deze band uit Breda met hun Jazz en Jump& Jive show langs vele zalen met jazzliefhebbers. Ook de  vroege Rhythm & Blues en de swing-muziek van o.a. Louis Prima, Louis Jordan en Louis Armstrong  zullen onze gasten in een goed humeur brengen.

We zijn verheugd dat, in aanvulling op ons programmaboekje, op 12 januari 2020 Angela van Rijthoven mee zal zingen met de band Jazz Connection. In Doetinchem kennen we Angela van haar spetterende optreden in januari 2017 in de Kruisberg met haar combo “How About Rita”.

Angela begon haar zangcarriére bij de band Taak 5. Nadat zij in 1988 begon aan de Conservatorium opleiding in Rotterdam kreeg ze zangles van o.a. Gerrie van der Klei.

Tegenwoordig heeft Angela haar eigen zangacademie in Breda. Ze is een van de meest bezielende zangeressen: inspirerend, energiek en liefdevol met haar vak bezig.

Kortom: het beloofde feestje op 12 januari wordt alleen nog maar leuker. Komt dat zien en horen.

Bezetting: Rob Hengeveld –  alle soorten rieten; Jurgen Feskens – trompet, hoorn en zang; Peter van Steen – trombone;  Bert Maassen – piano; Bart Wouters – stringbas en zang, Ad Hoendervangers – drums en special guest Angela van Rijthoven – zang.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

feb
9
zo
Hein en Jetse de Jong combo @ Doe Jazz `81 Doetinchem
feb 9 @ 14:30 – 17:00

Wie herinnert zich niet het prachtige concert in de Remmelinkzaal van het Hein de Jong Quintet op 18 april 2018. Twee jonge jazztalenten (Manon Nijenhuis – zang) en Jetse de Jong (piano) brachten de aanwezigen in vervoering met prachtige nummers.

Op 9 februari 2020 vindt op veler verzoek een herhaling plaats van dit ensemble.

Manon zal weer enkele prachtige songs vertolken uit het Great American Songbook. De virtuoze ontwikkeling van Jetse zullen we o.a. kunnen beluisteren in enkele nummers van het Modern Jazz Quartet.

Met Hein de Jong op vibrafoon zal tevens aandacht worden besteed aan het oeuvre van Charlie Parker die 100 jaar geleden werd geboren.

Kortom, een veelzijdig programma, waarbij de ondersteunende rol van Henk Haverhoek op contrabas en Jan ter Maat op drums niet onderschat mag worden.

Bezetting: Manon Nijenhuis – zang; Jetse de Jong – piano; Hein de Jong – vibrafoon;  Henk Haverhoek – contrabas en Jan ter Maat – drums.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

mrt
8
zo
Down South Jazzband @ Doe Jazz `81 Doetinchem
mrt 8 @ 14:30 – 17:00

Dit orkest uit Zuid Limburg bestaat uit een smeltkroes van in Nederland en Belgisch Limburg woonachtige jazzcoryfeeën, die hun sporen hebben verdiend met het maken van “Old Time Jazz” uit de “Roaring  Twenties”. De bandleden spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland. Hun repertoire is heel breed: van Bix Beiderbecke tot Ellington en alles wat daar tussen ligt. De verrassing bij dit orkest zit vaak in de ritmesectie: dan spelen ze naast de contrabas en de drums met zowel banjo als gitaar. Hiermee kunnen ze de vermaarde sound van de beroemde New Orleans band “Tuba Skinny” benaderen.

Hoog tijd dus om de muzikanten aan u voor te stellen:

Banjo en zang: Patrick Greven  is tevens de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings”. Als banjospeler en zanger weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren ’20. Ambiance verzekerd.

Gitaar: Ron Willems. Ron heeft een klassieke scholing en speelt behalve in het mandoline-ensemble “The Strings” ook in diverse Rythm & Blues bands.

Drummer: Patrick Heubel. Patrick heeft de oude stijl muziek van huis uit meegekregen en beheerst dan ook als geen ander de bijbehorende karakteristieke drumstijl.

Contrabas: Jan Lempens.  Speelt ook Easy Listening muziek in een combo met de Amerikaanse zangeres Michelle Moore. Jan is ook vaak gast bij de Gumbo Jazzband.

Klarinet, alt sax en zang: Jan van Gaalen.  Deze ervaren rietblazer heeft eerder gespeeld in de Circus Square Jazzband en is verder actief in een Brassband met een New Orleans-repertoire.

Trombone: Lou Brouns. Lou speelt in verschillende bands in Nederland, België en Duitsland. o.a. in de Circus Square Jazz band en de “Jazzweberei” uit Duitsland.

Kornet, bugel en zang: Jan Tom Fernhout. Jan Tom is opgegroeid in de Zaanstreek en speelde daar sinds zijn 16e bij de “Stable Roof Jazz Band.  Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke en Louis Armstrong.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro