Jazz Achterhoek. Alle goede concerten en optredens van jazz, blues, dixieland, rock and roll en andere muziekstijlen in de regio Achterhoek op een rijtje. Wilt u zelf een evenement aanmelden? Mail met de secretaris van DoeJazz’81 Auke Boonstra.

Onder het kopje ‘Agenda’ kunt u kiezen voor dag, maand of week’ instellingen.

sep
22
zo
Dokter, Jazz & Co @ Jazz Club Apeldoorn - TJC
sep 22 @ 14:30
okt
6
zo
The Blue Goose Vival Jazz Club @ Good Time Jazz Deventer
okt 6 @ 15:00
okt
13
zo
“Karel – middag” met Hot & Sweet @ Doe Jazz `81 Doetinchem
okt 13 @ 14:30 – 17:00

                                                                                               Karel Giltay stond – samen met Remy Ramaekers – aan de wieg van Doe Jazz’81. Velen, jong en oud, in onze omgeving werden door hem gestimuleerd bij het beoefenen van jazzmuziek.

Ook schreef Karel het boek “Jazz in de Achterhoek” waarin de historie van ruim 80 jaar jazz in onze regio wordt beschreven. Deze middag zal hij u meevoeren aan de hand van jazzrepertoire en met verhalen over Jazz in de Achterhoek.

Hij doet dat samen met “Hot & Sweet”, een band die plezier en enthousiasme uitstraalt.  Vanuit de traditionele jazzstijl heeft het repertoire van deze band zich geleidelijk verbreed, onder andere met composities van Karel zelf.

Bezetting: Henny Dokter – sousafoon ; Hennie Ansink – trompet ; Lanny Loos – sax en klarinet ; Karel Giltay –piano ; Klaas Brouwer – drums ; Walter Hoeiing – gitaar ; Diny Snijders – zang.

Daarnaast komen diverse gastsolisten aan bod , die in de afgelopen jaren regelmatig met Karel hebben samengespeeld.

Wat staat ons te wachten op 13 oktober ?

Karel is degene die altijd de open sessies bij Doe Jazz organiseert, dus…. Laat u verrassen !!

Folk University Jazz Band @ Jazz Club Apeldoorn - TJC
okt 13 @ 14:30
okt
18
vr
Jurbena Jazzband @ Storyville Jazzclub Arnhem
okt 18 @ 20:00
okt
25
vr
4e Festival Jazz & So @ Jazz & So Zutphen
okt 25 @ 20:00 – okt 27 @ 18:00
nov
3
zo
Quatre Tickets de Swing @ Good Time Jazz Deventer
nov 3 @ 15:00
nov
10
zo
Harbour Jazzband @ Doe Jazz `81 Doetinchem
nov 10 @ 14:30 – 17:00

We zijn als Doe Jazz ’81 buitengewoon verheugd dat het orkest “Harbour Jazzband” op 10 november bij ons in Doetinchem komt spelen. De band werd in 1956 in Rotterdam opgericht en slechts weinig orkesten kunnen bogen op zo’n lange geschiedenis De “Harbour” mag zich na al die jaren nog steeds rekenen tot één van de beste traditionele jazzorkesten van Nederland. Het streven naar kwaliteit staat hoog in het vaandel. De kracht van de Harbour Jazzband zit ook in de inzet, het enthousiasme en de sfeer tijdens hun concert.

Het afwisselende repertoire bestaat uit composities van o.a. Jelly Roll Morton, Bix Beiderbecke, Louis Armstrong, Count Basie en Glenn Miller.

Sinds de band in 2008 is uitgebreid tot een 8-mans formatie is een echte “Eddie Condon-sound” ontstaan. Sinds 1908 zijn Matthijs Willering (in Condon-stukken op gitaar in plaats van banjo),  Ton Hameeteman (piano) en Jan-Wouter Alt (baritonsax) toegevoegd aan de band.

Er zijn maar weinig landen waar de Harbour Jazzband niet heeft opgetreden en de band heeft natuurlijk vele CD’s gemaakt. In 2018 is zelfs een gloednieuwe Vinyl-LP live en analoog opgenomen. Iets voor de liefhebbers.

Bezetting: Flip Robers – trombone en leider; Hans Verheul – klarinet en saxen; Jan Wouter Alt – saxen en cornet; Ton Hameeteman – piano; Matthijs Willering – Banjo/gitaar; Ludo Deckers – dubbel bas en Raymond van der Hooft: drums en zang. Op trompet spelen regelmatig als gast mee: Menno Daams en Coos Zwagerman.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

Jazzpiration @ Jazz Club Apeldoorn - TJC
nov 10 @ 14:30
nov
15
vr
Reeds & Beats @ Storyville Jazzclub Arnhem
nov 15 @ 20:00