Jazz Achterhoek. Alle goede concerten en optredens van jazz, blues, dixieland, rock and roll en andere muziekstijlen in de regio Achterhoek op een rijtje. Wilt u zelf een evenement aanmelden? Mail met de secretaris van DoeJazz’81 Auke Boonstra.

Onder het kopje ‘Agenda’ kunt u kiezen voor dag, maand of week’ instellingen.

jan
20
zo
The Busquitos @ Jazz & So Zutphen
jan 20 @ 14:30
Southern Perl Jazz Band @ Dutch George Lewis Jazz Society Nijmegen
jan 20 @ 15:30
jan
26
za
Doe Jazz Night met Nils Conrad and his Amazing Jazzband, Sweet Silver & Co en Jamsession @ Doe Jazz '81 Doetinchem
jan 26 @ 19:30 – 23:30

Nils Conrad and his Amazing Jazzband

De naam “Amazing Jazzband” is jarenlang verbonden geweest aan een van de beste jazzdrummers ter wereld: Huub Janssen. Na zijn overlijden is de band aanvankelijk niet doorgegaan in deze unieke bezetting. Een drummer met zo’n naam, drive en zo’n unieke stijl van spelen en performance leek niet te vervangen. Tot een aantal jaren geleden oud bandlid Marco Kuipers de drummer Nils Conrad in Duitsland tegenkwam. Deze nog jonge Duitse drummer heeft als jongetje nog les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld in combinatie met de vele specifieke drum-kneepjes waar Huub zo bekend om was. De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils weer zeer enthousiast geworden en hebben na 5 jaar besloten om de draad weer op te pakken. Nu onder de naam: “Nils Conrad and his Amazing Jazzband”. De band werd vrijwel meteen geboekt op o.a. het Jazzfestival van Dresden, Breda, Kiel en Gelsenkirchen. Het bleek een gouden zet, de “klik” met Nils was er meteen en de oude sound en drive van de Amazing Jazzband was weer aanwezig. De drive achter deze band is natuurlijk nog steeds Huub Janssen. De oude bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden. Deze internationale jazzband zal op 26 januari de Kruisberg op z’n kop zetten zodat Doetinchem weer even “the Hottest Place in the East” zal zijn. Bezetting: Koos van der Hout: trompet/zang; Marco Kuipers: tenor/sopraan saxofoon en klarinet; Bas van Gestel: trombone/zang; Jos van Bueren: stringbas; Richard Endlich: banjo en Nils Conrad: slagwerk.

Sweet Silver en Co

In 2009 werd een gelegenheidstrio gevormd om enkele nummers van de Andrews Sisters te zingen. Hiermee was het trio Sweet Silver, bestaande uit Sabine Harmsen, Sabine van Oostveen en Marjolein Brinkman geboren. Het trio zong de afgelopen jaren met verschillende bands zoals de Old Iezer Jazzband, Hot and Sweet, de Bratislava Hot Serenaders en The Blue River Jazzband (BRJB). Daarnaast treedt Sweet Silver bij diners of feestjes ook akoestisch zonder band en versterking op, met alleen hun eigen intieme ouderwetse radiootje. In 2016 zijn de BRJB en Sweet Silver met groot succes gezamenlijk op tournee naar België, Duitsland, Frankrijk en Engeland geweest. Vanaf medio 2017 is Sweet Silver verder gegaan met een eigen combo bestaande uit Louis Houët op piano, Ton Damm op saxofoon/klarinet en Wil van Schaik op basgitaar. Het repertoire varieert van jazz van de Roaring Twenties tot de jaren ’40/’50 en laat zich het best omschrijven als een Swing Act in stijl van de Andrews Sisters.

Jamsession

Jammen met Trio Karel Giltay in de Bistro. Muzikanten kom naar de avond met je instrument. Doe mee.

Entree 17,50 euro
Leden 12,50 euro, Leden passe-partout 7,50 euro
Introducé (1/lid) 15 euro, Leden andere jazzclubs 15 euro

feb
3
zo
Dokter, Jazz & Co @ Good Time Jazz Deventer
feb 3 @ 14:00
feb
10
zo
Riverboat Jazzband @ Jazz Club Apeldoorn TJC
feb 10 @ 14:30
The Spirit of St Louis @ Doe Jazz '81 Doetinchem
feb 10 @ 14:30 – 17:00


The Spirit of St. Louis bestaat uit tien ervaren musici die zich hebben gespecialiseerd in het vertolken van Hot Dance-muziek uit de periode 1922-1935. Door het gebruik van originele arrangementen van bekende bands als Fletcher Henderson en Duke Ellington, roept het orkest bij de luisteraar de typische sfeer op van de Amerikaanse dance-halls uit de “Roaring Twenties”. De “Spirit” heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een orkest met een geheel eigen, professionele, klankkleur. Deze band uit de Achterhoek treedt op in jazzclubs en op festivals in binnen- en buitenland. Bezetting: Peter van den Bremen: saxofoon; Hein Buying: bandleider; Gustaaf Coenders: sousafoon; Rieks Erinkveld: saxofoon; Jan Meerdink: banjo; Frank van Niersen: saxofoon; Vincent Roerdink: trombone; Johan Veldhuis: drums; Hans Snel: trompet en Rob Wissink: piano.
Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

feb
15
vr
Dokter, Jazz & Co @ Storyville Jazzclub Arnhem
feb 15 @ 20:00
feb
17
zo
The Farmhouse Jazz & Blues Band @ Jazz & So Zutphen
feb 17 @ 14:30
feb
21
do
Soulfood ft Danjil en Aicha Gill @ Gringo's Doetinchem
feb 21 @ 19:30
feb
23
za
Jay Jay’s Border Jazzmen @ Stichting De Brink Zelhem
feb 23 @ 20:00

Leden Doe Jazz ’81 betalen 8 euro op vertoon Donateurskaart.

Parkeren op plein voorzijde De Brink