Jazz Achterhoek. Alle goede concerten en optredens van jazz, blues, dixieland, rock and roll en andere muziekstijlen in de regio Achterhoek op een rijtje. Wilt u zelf een evenement aanmelden? Mail met de secretaris van DoeJazz’81 Auke Boonstra.

Onder het kopje ‘Agenda’ kunt u kiezen voor dag, maand of week’ instellingen.

feb
2
zo
The Spirit of St. Louis @ Good Time Jazz Deventer
feb 2 @ 15:00
feb
9
zo
Hein en Jetse de Jong combo @ Doe Jazz `81 Doetinchem
feb 9 @ 14:30 – 17:00

Wie herinnert zich niet het prachtige concert in de Remmelinkzaal van het Hein de Jong Quintet op 18 april 2018. Twee jonge jazztalenten (Manon Nijenhuis – zang) en Jetse de Jong (piano) brachten de aanwezigen in vervoering met prachtige nummers.

Op 9 februari 2020 vindt op veler verzoek een herhaling plaats van dit ensemble.

Manon zal weer enkele prachtige songs vertolken uit het Great American Songbook. De virtuoze ontwikkeling van Jetse zullen we o.a. kunnen beluisteren in enkele nummers van het Modern Jazz Quartet.

Met Hein de Jong op vibrafoon zal tevens aandacht worden besteed aan het oeuvre van Charlie Parker die 100 jaar geleden werd geboren.

Kortom, een veelzijdig programma, waarbij de ondersteunende rol van Henk Haverhoek op contrabas en Jan ter Maat op drums niet onderschat mag worden.

Bezetting: Manon Nijenhuis – zang; Jetse de Jong – piano; Hein de Jong – vibrafoon;  Henk Haverhoek – contrabas en Jan ter Maat – drums.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

The Forest Jazz Band @ Jazzclub Apeldoorn-TJC Apeldoorn
feb 9 @ 14:30
feb
16
zo
J.J.Sharp & The Salty Dog @ Jazz & So Zutphen
feb 16 @ 14:30
feb
21
vr
Jay Jay’s Border Jazzmen @ Storyville Jazzclub Arnhem
feb 21 @ 20:00
mrt
7
za
Trio Peter Beets @ Koppelkerk Bredevoort
mrt 7 @ 20:30

In de voorverkoop  12,50 euro

mrt
8
zo
Down South Jazzband @ Doe Jazz `81 Doetinchem
mrt 8 @ 14:30 – 17:00

Dit orkest uit Zuid Limburg bestaat uit een smeltkroes van in Nederland en Belgisch Limburg woonachtige jazzcoryfeeën, die hun sporen hebben verdiend met het maken van “Old Time Jazz” uit de “Roaring  Twenties”. De bandleden spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland. Hun repertoire is heel breed: van Bix Beiderbecke tot Ellington en alles wat daar tussen ligt. De verrassing bij dit orkest zit vaak in de ritmesectie: dan spelen ze naast de contrabas en de drums met zowel banjo als gitaar. Hiermee kunnen ze de vermaarde sound van de beroemde New Orleans band “Tuba Skinny” benaderen.

Hoog tijd dus om de muzikanten aan u voor te stellen:

Banjo en zang: Patrick Greven  is tevens de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings”. Als banjospeler en zanger weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren ’20. Ambiance verzekerd.

Gitaar: Ron Willems. Ron heeft een klassieke scholing en speelt behalve in het mandoline-ensemble “The Strings” ook in diverse Rythm & Blues bands.

Drummer: Patrick Heubel. Patrick heeft de oude stijl muziek van huis uit meegekregen en beheerst dan ook als geen ander de bijbehorende karakteristieke drumstijl.

Contrabas: Jan Lempens.  Speelt ook Easy Listening muziek in een combo met de Amerikaanse zangeres Michelle Moore. Jan is ook vaak gast bij de Gumbo Jazzband.

Klarinet, alt sax en zang: Jan van Gaalen.  Deze ervaren rietblazer heeft eerder gespeeld in de Circus Square Jazzband en is verder actief in een Brassband met een New Orleans-repertoire.

Trombone: Lou Brouns. Lou speelt in verschillende bands in Nederland, België en Duitsland. o.a. in de Circus Square Jazz band en de “Jazzweberei” uit Duitsland.

Kornet, bugel en zang: Jan Tom Fernhout. Jan Tom is opgegroeid in de Zaanstreek en speelde daar sinds zijn 16e bij de “Stable Roof Jazz Band.  Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke en Louis Armstrong.

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

apr
19
zo
The Tailshakers @ Doe Jazz `81 Doetinchem
apr 19 @ 14:30 – 17:00

Let wel: 3e zondag ipv 2e zondag

Oude tijden herleven met de hits van weleer gebracht door The Tailshakers.                                  

Wie herinnert zich niet de zoetgevooisde klanken van Dion en zijn Belmonts, Chuck Berry, Brian Setzer, de swingende heupen van Elvis en de rokende pianosolo’s van Jerry Lee Lewis. Oude tijden herleven met de hits van weleer gebracht door The Tailshakers. Deze Doetinchemse band brengt al 20 jaar ouderwetse rock-n-roll. Het pompende pianospel van Jeroen ”Jerry Lee” te Lindert aangevuld met gillende gitaarsolo’s van Jan ”Greyhound” Lievers op basis van bevende basklanken van Henry ”Bow-Bow” Gerritsen en daverend drumwerk van Gerben ”Big Bopper” Boesveld zorgt altijd dat de voetjes automatisch in beweging komen.

Bezetting: Jeroen te Lindert – piano en zang, Jan Lievers –  gitaar en zang, Henry Gerritsen – bas en zang en Gerben Boesveld – drums en zang

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

mei
10
zo
Jurbena Jazz Band @ Doe Jazz `81 Doetinchem
mei 10 @ 14:30 – 17:00

De Jurbena Jazzband is een 8-koppige traditionele jazzband uit Tilburg. Vier man in de begeleiding w.o. een piano en in de frontline 2 kornetten. Dat is een typische bezetting voor een jazzstijl die FRISCO wordt genoemd. De stijl ontwikkelde zich in de 30-er en 40-er jaren als een soort tegengeluid voor de New Orleans-traditie. Het vond plaats in San FRanISCO, aan de Amerikaanse westkust.

Op het repertoire o.a. muziek van King Oliver, Turk Murpy’s Creole Jazzband en van de band van Lu Watters: de Yerba Buena. (San Fansisco is de latere naam van Yerba Buena. De mannen van de Jurbena Jazzband gebruikten deze naam om er hun band naar te vernoemen. Jurbena klonk wat toegankelijker dan Yerba Buena).

In 2007 reisden de bandleden naar de Amerikaanse westkust om er de vermaarde South Frisco Jazzband te beluisteren. Tevens traden ze 4 dagen op tijdens het Orange County festival (de heren dragen daarom oranje T-shirts). Ook is hun 2e CD er in de studio opgenomen, te midden van hun idolen. Dat resulteerde in toestemming om gebruik te mogen maken van de arrangementen van hun “grote broers”. Het enthousiasme en de humor van de beginjaren zijn bij de feilloos ingespeelde Jurbena-mannen nog altijd volop aanwezig. Dat weten ze nog steeds perfect op hun publiek over te brengen: ook in Doetinchem.

Bezetting: Edward Nuiten – kornet; Franco van Ierland – kornet; Jeroen Loose – klarinet; Peter Sommer – trombone; Ed Wijffels – piano; Henk Hoeksma – banjo; Eduard Kaan – sousafoon en John van Ierland – wasbord

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

jun
14
zo
Jay Jay`s Border Jazzmen @ Doe Jazz '81 Doetinchem
jun 14 @ 11:00 – 14:00

Het laatste concert van dit seizoen is weer een gratis buitenconcert bij Heeren Dubbel in ’s Heerenberg. Wie kunnen we daar anders voor vragen dan Jay Jay’s Border Jazzmen. Zeker na hun succesrijke optreden in 2017 en 2018. We hopen dit jaar ook veel bezoekers en leden van de jazzclubs uit Arnhem, Zutphen, Apeldoorn, Nijmegen en Deventer te ontmoeten. Dit Doe Jazz’81-concert  met ons eigen “huisorkest” is n.l. ook bedoeld voor de jazzliefhebbers uit de grote “Jazz Kring Oost”.

“Jazz uut den Achterhook” is het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar hoofdzakelijk dixieland vertolkt, maar ook op zoek gaat naar de “borders” van de jazz. Ze spelen een eigen swingende jazz met veelal verrassende elementen zoals close-harmony-zang, nummers van Bert Keampfert en Michael Bublé. Op die manier wordt ook een breder publiek dan alleen jazzpubliek aangesproken.

Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren diverse keren is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in hun oprichtingsjaar 1999.

De band kan zich nog steeds verheugen in een grote populariteit in binnen- en buitenland. Trips naar Aruba en Madeira behoren tot de absolute hoogtepunten. Maar ook onze oosterburen hebben Jay Jay’s Border Jazzmen ontdekt en omarmd.

Na het feest rond hun 20-jarig bestaan in 2019 in de Kruisberg belooft het dit keer ook  weer een feestje te worden.

Bezetting: Petro Wijnen – trompet/ zang ; Jac. Meijs – trombone/ zang ; Peter van den Bremen – klarinet/saxen/zang; Rob Koch – banjo/gitaar; Etienne Beyé – bas en Fred Mooi – drums.

Vrij entree.